2013. március 29., péntek

LXXXIV. A pöttyös az igazi ...





... no meg a csíkos! Tavasszal nem csak a klasszikus fekete-fehér párosítás hódít, hanem minden ami minta! Minta-minta hátán, persze csak csínnyel!

Most megmutatom Nektek, hogyan tudjátok variálni a pöttyös/csíkos ruhadarabokat, úgy hogy még az ízlésesség határán belül maradjatok, és ne a '80-as, '90-es évek feeling-je köszöntsön vissza Rajtatok.

Létezik (elvileg) az az aranyszabály, hogy a keresztbe csíkos vastagít, míg a hosszanti "vonalazás" vékonyít. Nos, ez mind szépen és jól hangzik, csak sajnos a gyakorlatban nem mindig működik így! Hiszen a hosszában csíkos darabok viselésével is mellé lehet nyúlni, főleg akkor, ha passzentos felsőt választotok. Viszont ha a csíkok vastagságával is játszott a tervező, vagyis vékonyabb-szélesebb vonalakat használt, akkor az simán landolhat a kosárban! Természetesen próba után. Apropó, próba. Mindig vigyétek Magatokkal barátnőiteket egy-egy shopping-túrára, az ő szemük talán jobban megakad azokon a nem kívánatos részleteken, amiket Ti esetleg nem vesztek észre, vagy éppen megerősítenek abban, hogy az igenis jól áll Neked!

A pöttyössel más sokkal óvatosabban kell bánni. Láttunk már arra példát, hogy még a vékonyabb testalkatúaknak sem áll jól, vagy éppen a pötyik méretével volt a gond... Meg kell találni az aranyközéputat, hiszen mindenkinek más áll jól. Én azt javasolnám, hogy felülre a közepes mérettel ellátott felsőket keressétek, mindenképpen blúz formájában. Vagyis kerüljétek a pulóvereket, pamut pólókat és a tapadós darabokat.

Nos, akkor vágjunk is bele: összeállítottam pár szettet kiindulásként. Ha nem vagy Magadban biztos, ezekkel nem tudsz mellényúlni!

Ennek a "look"-nak a középpontjában egy fehér, hosszanti kék csíkozású blúz áll, basic darabokkal párosítva. De nem csak ezzel a verzióval működhet: a pulcsit egy fekete blézer válthatja fel, ing betűrve plusz egy magassarkú, egy kis ezüsttel megfűszerezve. Klasszikus és elegáns! Minden alkatra!

No, de nem csak felsőként funkcionálhat a csík... Egyre nagyobb teret nyernek nadrágok formájában. Itt most biztos mindenki arra gondol, hogy csak skinny lányoknak állhat jól. Pedig nem! A minap jött velem szembe az utcán egy molett lány, aki nagyon csinos volt, és nála pl. működött a fekete-fehér csíkos nadrág. Szóval Lányok, aki nem gyönyőrű-hosszú-modell lábbal rendelkezik is bátran próbálja fel, ha tetszik, és a barátnők is az áldásukat adták, akkor ne habozzatok! Ezzel nem buzdítani akarok bátort-bátortalant, hogy mindenképpen irány az első üzlet, hanem, hogy igenis ki kell mozdulni a komfortzónából! Igen, a vékonyak világát éljük, mindenki kritizál mindenkit, aki már 60 kg fölött van túlsúlyos, de lépjünk túl ezen... DE! Ha bevállaljátok, minden esetben hosszabb, lezser felsővel tegyétek! Alul szűk, felül bő, és már meg is van a balansz!

A pötty. Felsőn-nadrágon-harisnyán, mindenhol megtalálható. Tökéletesen működik a pirossal, arannyal, de ez a csíkokra is igaz!


Itt a loafer-t szintén helyettesíthetjük magassarkúval, a nadrágot kicserélhetjük egy fekete bőr ceruzaszoknyára, még több arany, és irány az éjszaka!


Pöttyös nadrág - fehér póló - bőr dzseki, tökéletes párosítás! Itt a lényeg, hogy kis pöttyös nadrágot, esetleg szoknyát válassz, különben a visszájára fordulhat a dolog!
De nem csak a nadrág, szoknya lehet pöttyös, hanem a harisnya is. SŐT! Válasszatok bátran pöttyös és csíkos kiegészítőket, táskát, sálat, cipőt!


Zita




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése