2012. november 2., péntek

LII. - Grunge chicks!

Ha grunge szóba kerül, valamiért mindig a The Pretty Reckless énekese, Taylor Momsem éjsötét pandaszemei, és fekete celluxszal eltakart dekoltázsa ugrik be! Bár sokan Little Jennyként ismerik a Gossip Girl-ből, ezt a címkét már régen ledobta magáról, és meghatározó, rock chick stílusával gyorsan belopta magát a köztudatba.






A grunge stílust nemcsak ő tudhatja magáénak, Rihanna is bátran hordja, és valahogy sosem tud mellélőni, olyan mintha képtelen lenne hibát ejteni az öltözködésén. A káosz amit képvisel a végén mégis harmóniában van egymással! Vörös ajkak, feltűnő, sötét szemek, tudja mikhez nyúljon ha feltűnésre vágyik!





Miley Cyrust képtelenség kihagyni a sorból, ahogy Little Jenny, úgy ő is nagy átalakuláson ment keresztül. Először a haját szabta rövidebbre, majd a ruháit! Mindenki döntse el maga, előnyére vagy hátrányára!





...de kanyarodjunk is vissza a stílushoz! A grunge jelentése piszok, mocsok, gyökerei az amerikai könnyűzenei underground mozgalomból kezdődnek. A nagy áttörést a stílusnak a Nirvana hozta meg, 1991-ben robbant be a legnagyobb erővel a köztudatba.

Öltözködés szempontjából a legmeghatározóbb a punkos stílus vegyítése a hétköznapi ruhákkal, a márkát mellékesnek tartották, az összhatás a lényeg. (ugye-ugye!)


STYLE LESSON

Ahogy fentebb említettem a stílusnak pont az a lényege, hogy nem helyeznek nagy hangsúlyt a pénzre, könnyen beszerezhető, egyszerű darabokat vegyítenek punkos-rockos darabokkal és ékszerekkel.

Ha el akarod sajátítani a stílust;
- hangsúlyos,fekete szemceruzával, tussal kihúzott szemek
- rúzsozott ajkak (vörös perfect)
-fekete martens bakancs, fekete harisnya kötelező darab
-feltűnő, szegecselt ékszerek minden mennyiségben
- lábvillantás magasított derekú rövidnadrággal+harisnyával, vagy pedig ha bevállalósabb vagy harisnyakötő
- a sötét színek és a feltűnő minták uralkodnak a ruhákon, bézst és társait felejtsd el



INSPIRATION

















































Stílusgyakorlatra fel!





2 megjegyzés: