2012. november 19., hétfő

LVII. - Layering lessons! 2/1



A tél egy igazi eszményi hónap, mikor a kinti hóesést bentről teát szürcsölgetve figyelhetjük miközben kedvenc téli papucsunk a lábunkon figyel, kedvenc könyvünk pedig az ölünkben. (Na persze!) Szeretem a telet, és ezt minden hónapban próbálom tudatosítani az agyammal, viszont van, amivel kimondottan nehezen bírok kibékülni: a hideggel, és ebből kifolyólag a rétegezéssel!
Az a változat vagyok, aki nyáron is képes megfázni és az ágyban turnézni egy álló hétig, télen pedig ezt minden második héten megtörténik... Ahogy kedves családtagjaim mondanák, egy szellőtől is influenzás leszek, de viccet félretéve, valóban. A középiskolában sokszor kimaradtam, mert ahogy leültem egy átlagosnál hidegebb felületre, akár egy fűtetlen busz ülésére, pár órával később már felfáztam. Ez később is kísért, de az egyetemen szabadabban bírtam megoldani a hiányzást.

Summa summarum, ha nem tarkítanák betegségek a téli hónapokat, az öltözködés kérdése így is jó pár kellemetlen pillanatot okoz! Ha rétegezés, akkor több réteg ruha, ami nekem a horror, mivel vagy úgy érzem magam benne, mint aki menten megfullad, vagy pedig az egész karácsonyfa hatást kelt, mint akire mindent rádobáltak.



Layering
aka rétegezés!


Runway!


A rétegezésről a kifutókon is számtalan opció született az őszi/téli szezonban, íme egy kis áttekintés a legszembetűnőbb típusokról!


A. F. Vandevorst



-hagyományos őszi/téli színek, és igen, a rétegezés itt igazán megmutatkozik, kivéve a látatlan arcot!

Követendő példa:
- harisnya - szoknya/nadrág/kötött miniruha - csizma kombináció tökéletes
- színek/minták párosítása
- több réteg ruha, mégsem too much. Miért? Az övekkel hangsúlyozzák a derékvonalat!




Agnés B.






-alapvetően az összeállítások szuperek ( de természetesen képzeljünk mindegyikhez egy vastag harisnyát!!); a ruhák egytől-egyig  a feminin vonalat követik

Követendő példa:
- három pozitívum; púderszínek, mesés kalapok; amelyeket bátran hordhatsz télen is



Julien David








- főleg a kiegészítők ragadták meg a figyelmem, a derékvonal kiemelése itt is alapmomentum

Követendő példa:
- színek, minták, anyagok 
- egy vastag harisnya itt is kötelező mellékszereplő
- szoknya kombinálása számtalan módon





Alapdarabok


Sokak számára nem egyértelmű, holott elég kellemetlen mikor napokig felfázással nyomod az ágyat, ami mellé még megfázás is párosul...
Nade lényeg a lényeg, ezek tényleg alapdarabok. Érdemes rájuk beruházni, nem jelentenek nagy költséget, de a későbbiekben a szervezeted hatalmas köszönetet mond értük!
Ha ezeket hozzáadod a mindennapi öltözködésedhez, nagy baj már nem érhet.








Tippek
















Inspiration








































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése