2012. november 28., szerda

LXI. - Every girl need a closet!


A bejegyzés gondolata akkor fogalmazódott meg a fejemben, mikor a szobámnak nevezett káoszban találtam magam. Félre ne értsetek, szeretem én a rendet, a rend nem szeret engem. Általában 1-2 napig még tudom uralni a dolgokat magam körül, de aztán behódolok a kapkodásnak. Kedves családom mindig azt mondta, akinek nincs rend a szobájában, a fejében sincs (?), ezért mindig próbáltam arra törekedni, hogy mindennek helyet találjak. A gond a következő; mivel fogadócsaládom házában élek, így sok kivitelezési lehetőségem nem maradt, de a költözéskor első dolgom lesz egy hosszútávon praktikus lehetőséget nyújtani a ruháim és cipőim alkotta felhozatalnak.





A Gardrób. 

Nagy betűvel, mert Carrie óta tudjuk hogy ha egyszer megszerezted magadnak, képtelen leszel búcsút inteni neki, olyan mint egy barát aki mindig veled van. A feladat nem egyszerű, ha egy átlag nőt nézünk ( aki még nem is rajong betegesen a cipőkért ) alaphelyzetben a cipőknek és a ruháknak kell helyet találnunk. De nézzük szépen sorjában!




1. Kiegészítők

Bizony van belőlük bőven. A probléma, hogy nem találtam még olyan felületet ahol nem gabalyodnának össze, és megférnének anélkül egymás mellett hogy ne kelljen fél órás műveletet áldoznom rá hogy használhatóak legyenek. Az akasztós módszer nagyon tetszik, maga az ötlet nem rossz, bár a Claires-ben egy kisebb akasztós ékszertartó ára 3-4 ezertől kezdődik, ezért inkább a DIY mellett kampányolnék. Irány egy régiségbolt vagy pedig barkács üzlet, és rögtön olcsóbban jössz ki belőle. A másik amit használhatónak tartok, a műanyag kosaras/dobozos megoldás, vagy pedig egy fésülködőasztal beszerzése. Régiségboltban ezt is potom pénzért kaparinthatsz meg, egy festéssel pedig újjá varázsolhatod!
































2. Cipők

A cipőknek egy külön szekrény lenne a megfelelő, kisebb részekkel ellátva, amire szintén nincs lehetőség, viszont egy kisebb tároló darab olcsón beszerezhető lenne, minden csak hely függvénye.Az álmom egy hatalmas beépített szekrény lenne, de ha nem szabunk határt az álmodozásnak, egy külön gardrób lenne a jéghegy csúnya (Carrie féle gardrób felével beérném! ).

Íme néhány ötlet, akik kedvet kaptak az átalakításhoz, vagy egyszerűen inspirációt keresnek a megvalósításhoz!


















3. Ruhák


Ahogy körbenézek a szobámba, rá kell jönnöm ez a legkényesebb pont. Nálam alapvető gond, hogy nem bírom elkülöníteni a kabátokat/szőrméket, plusz előnyben részesítem a fogasos megoldást, amihez viszont nincs elég hely (sem fogas). Itt is a beépített szekrény koncepciója a szimpatikusabb, de azt hiszem itt is kellene egy kis fiókos megoldás a basic daraboknak/fehérneműknek.








































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése