2013. február 1., péntek

LXXII. - Fit for a summer!





Nem szokásom fogyókúrázni. 
Egy, mert általában semmit sem ér, mert vagy nincs időm elegendő mozgásra, vagy pedig nem bírom folyamatosan betartani, kettő pedig, mert az a fajta vagyok aki a levegőtől is hízik.
Vannak időszakok mikor többet eszek, és vannak, mikor szinte semmit kávé nélkül. Tudom, ez a lehető legbutább dolog, de a rohanó életmódnak köszönhetően nehéz megtörni ezt a rossz szokást. Persze bedőlhetnénk az újságok 'Hogyan fogyj 1 hét alatt 7 kg-t!' cikkjeinek, de ennél talán az is jobb ha az ember magára hagyatkozva próbálja leadni a kilókat!
A diéta már más tészta, néha már úgy érzem a szervezetem jajjveszékel a sok méreganyag és e-vel körített kaják kereszttüzében, ilyenkor szoktam bevetni a gyümölcs/zöldség napokat, és a saját találmányomat, a leves hetet, de ezek nem feltétlen a kilók ellen szólnak. 
Minden embernek ki kell tapasztalnia, mi a legbiztosabb út számára, és erre nem a női lapok fogyókúrás tippjei az alkalmasak. Ahány ember, annyi mozgásforma, valaki hetekig nyúl módjára elél zöldségeken, van akinek pedig már a beazonosítás gondot okoz!






Először az étkezésünket kell megreformálni, a teljes kiőrlésű ételeket, valódi tápértékkel! Ezzel sosem volt gond, nálunk a családban szinte mindig barna kenyér és társai volt terítéken, így sosem határolódtam el a fogyasztásuktól!


- étkezés előtt igyál meg egy nap pohár citromos vizet!
- napi ötszöri étkezés, kis adagokban! Legjobb, ha előre megtervezed vagy elkészíted minden napra!
- napi 2-3 liter folyadékot vigyél be a szervezetedbe, ha hozzám hasonlóan nehezen birkózol meg ezzel, próbálj meg minél több levest enni, gyümölcsleveket turmixolni, vagy zöld teát inni!
- a zsíros húsokat cseréld le halra, csirkemellre, sokkal egészségesebb módja a húsfogyasztásnak!
- rizsből, tésztából, kenyérből ( ha nem tudsz róluk lemondani) a teljes kiőrlésű változatukat fogyaszd!
- az étolajat cseréld le olívaolajra!
- fogyassz minél több gyümölcsöt, készítsd ízletes salátát a fogások mellé, amelyek segíteni fogják az emésztésed!
-alkoholfogyasztást próbáld kiiktatni vagy a minimumra csökkenteni!






Ha már az alapok rendben vannak, jöhet a mozgás!
A jóga nekem tökéletes alapként szolgál, nemcsak kívül de belül is érezhető a hatása, de természetesen ehhez párosítom még a futást, önmagában sajnos nem elég.
Találd meg a számodra legmegfelelőbb mozgásformát, amibe nem unsz bele hetek múlva és élvezettel műveled! Fontos, hogy ne kényszernek érezd a testedzést hiszen magadért csinálod!
Hála az okostelefonoknak, ma már komplett edzéstervet tölthetsz le a telefonodra. Segítségedre lesz abban hogy napról napra nyomon követhesd az elvégzett gyakorlatokat, a legtöbb edzésprogram pedig a gyakorlatok helyes elvégzésében is segít konkrét leírásokkal, képekkel!






Ne vedd kényszernek a mozgást, találd meg azt a formáját amit élvezettel tudsz csinálni..






...de a legfontosabb, ne vedd túl komolyan! 
Mindenki beleesik néha a bűnözés hálójába, a lényeg, hogy később kemény munkával le tudd dolgozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése