2013. február 18., hétfő

LXXVIII - Princess Diana & The "D-bag"

 
 
 
 

Az olasz márka, a Tod’s, 1996/97-ben dobta piacra az úgynevezett "D-bag"-et, ami hamar olyan hírességek kedvencévé vált, mint Diana, Julia Roberts vagy Hillary Clinton.
 
Sosem volt titok, hogy Lady Di rajongott az ikonikus Tod’s táskáért: kedvenc homokszínű darabja elmaradhatatlan kiegészítője volt a különböző szettjeinek, különböző alkalmakra. Érthető , hogy a felsőbb körökben hamarosan igen népszerűvé vált, és a már fent említett A-listás hölgyek kezében is egyre gyakrabban feltűnt.
 
1. Tod’s D-Styling Medium Leather Tote Beige   2. Tod’s D-Styling Medium Leather Tote Sandy   3. Tod’s D-Styling Bauletto Medium Leather Tote Deep Blue  4. Tod’s D-Styling Medium Shopper Tote Black
 
Azonban ez a népszerűség Diana halálával, és az idő múlásával sem hagyott alább: Kate Middleton is beállt a sorba. Saját bevallása szerint, a divat a szenvedélye, akárcsak Lady Di-nek volt, és részben miatta is tette le a voksát a „D-bag” mellett.

                                              The past …


                                                    …and the present



Annyit azonban érdemes tudni, hogy a „D” jelző hivatalosan nem Diana-t jelöli, habár sokan vele azonosítják. De nem hiába, hiszen ritkán lépett ki az utcára kedvenc táskája nélkül: a ’90-es évek végére védjegyévé vált , ami tökéletesen passzolt kifinomult eleganciájához. Az már egy másik kérdés, hogy vajon a királyi udvar mennyire tolerálta ezt a fulltime-favorit kiegészítőt.  Hiszen mint tudjuk, Queen Elisabeth igen kritikusan tekintett Diana-ra, nem felelt meg neki az a szerep, amit a hercegnő képviselt. Lázadó személyiség volt, aki nem volt hajlandó a szigorú protokollt követni. Meg akart maradni annak, aki valójában ő volt: közvetlennek, kedvesnek, őszintének. És valljuk be, ennek köszönhetően vált a brit nép üdvöskéjévé, akire felnéztek, akit tiszteltek. Stílusikon, aki a 21. században sem veszített bájából, egy olyan individuum, akit nem lehet elfeledni.

Nagy feladat vár Kate-re: Nagy- Britannia benne látja a fiatal Diana-t, így akarva-akaratlanul azonosítják vele, és az elvárásoknak meg kell felelnie. Nagy a nyomás, hiszen egy olyan NŐ nyomdokaiba kell lépnie, aki harcolt, küzdött. Nemcsak magáért, a családjáért, hanem másokért is. Lehet túlzásnak tűnik, de szívén viselte a világ ügyeit, egy modern Teréz anyaként lépett a globális porondra.

Diana Spencer 1981-ben kelt egybe Charles herceggel, és így vált Wales hercegnőjévé. Nagy- Britannia közvéleménye számára ő volt az ideális feleség: származása miatt megfelelt a hagyományoknak, emberi kvalitásai pedig szimpatikus hercegnővé tették. Egyhamar nagy népszerűségre tett szert, nyíltszívű, kifinomult asszonynak ismerték őt.

Gondtalan életet élhetett volna, ám ő nem érte be a brit arisztokrácia szigorú mindennapjaival.  Fokozódó aktivitással vett részt különböző társadalmi eseményeken, jószolgálati tevékenységet folytatott, lelkes támogatója lett az AIDS ellen harcot vívó szervezeteknek: „az AIDS-betegek nem elszigetelést, hanem könyörületet és törődést érdemelnek.”

A hercegi pár élete nem úgy alakult, ahogy annak kellett volna, vagy ahogyan elvárták: közel 10 év házasság után különköltözött Charles-tól, majd hamarosan címétől is megfosztották.

Mindenki hercegnője tragikusan fiatalon búcsúzott el a földi élettől, holott oly sok dolga akadt volna még...
 

GOODBYE ENGLAND'S ROSE!



Zita (:

 
Forrás: POLYVORE; VOGUE DEUTSCH; FOTÓK, AMELYEK MEGVÁLTOZTATTÁK A VILÁGOT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése