2012. október 24., szerda

XXIX. - Jolly Joker – Peplum!


Peplum = fodrokkal, fodros rátéttel  megbolondított felsők, nadrágok, kosztümök, amik csodás homokóra alakot kölcsönöznek. Sokaknak jól áll, de nem mindenkinek azonos módon javasolt hordani!
Először a kifutókon jelent meg, majd sorra hódította meg a tömegmárkák polcait. A peplum mint trend viszont nem most kezdte pályafutását, természetesen a tervezők egy korábbi slágert újítottak fel, a fodrok már az 1940-es években is a ruhák fontos kiegészítői voltak.
PEPLUM
Kezdetben kis fenntartással kezeltem az új trendet, de idővel megbarátkoztam vele, és mára alapdarabnak számít nappal és éjjel egyaránt! Miért is szeretik ennyien, mitől lett hirtelen ilyen nagy népszerűsége?
Egy alap, basic peplum felső bármilyen nadrágot, szoknyát képes feldobni pillanatok alatt, egy unalmas darabból rögtön a kedvencünk válhat, a neon színek megjelenésével pedig nem volt kérdéses hogy a harsány színekben pompázó darabok az éjszakai élet főszereplői lesznek!
A hideg időre tekintettel egy alap peplum felsőt legfőképp különböző nadrágokkal, feltűnő ékszerekkel és cipőkkel tudjuk feldobni! Ha rendelkezel egy fekete/fehér darabbal, az ősz nagy slágere a burgundi méltó párja lesz!
Ha a peplumot inkább szoknya formájában szereted hordani a kombinálással itt sem lesz probléma, a középpontban a feltűnő ékszerek állnak, ha pedig így is unalmasnak érzed egy egyszerű szabású zakó a segítségedre lehet!
Ha bulizni indulsz, ruha formájában a peplum kítűnő választás! Az egyszerű fekete darabot arany ékszerekkel dobd fel, ha pedig többre vágysz a neon/ barokk/ geometrikus ábrákkal tarkított fodros ruhákkal biztosan feltűnő leszel!
TRY IT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése